ZF 24

Starurile din industria muzicală suspectate de cumpărarea fanilor virtuali pe YouTube

Starurile din industria muzicală suspectate de...

Autor: Octavian Calei

24.03.2013, 13:19 703

Unii artişti muzicanţi îşi cumpără popularitatea de pe reţelele sociale pentru a intra în topuri, arată o investigaţie a Newsbeat, citată de BBC.

Statisticile care pot fi cumpărate de către cântăreţi includ numărul de vizualizări pe YouTube, utilizatorii de pe Twitter şi like-urile de pe Facebook. Investigaţia a descoperit că se pot cumpăra cu 30 de lire sterline (35 de euro) 10.000 de vizualizări pe YouTube. De asemenea, există chiar şi o piaţă pentru cumpărarea comentariilor pentru a face să pară cât mai real numărul de vizualizări.

O companie de monitorizare date din SUA a declarat că deţine o listă cu artişti suspectaţi că îşi cumpără audienţa pe Internet pentru a câştiga atenţia caselor de discuri şi posturilor de radio.

Justin Bieber a fost descoperit după ce a ajuns să aibă milioane de vizualizări la clipurile sale de pe YouTube iar Conor Maynard a fost demascat de artistul Ne-Yo după ce îşi postase performanţele înregistrate pe un site de distribuirea a materialelor video.

Un anume Martin V din Ottawa, Canada, deţine o companie unde oamenii pot cumpăra zeci de mii de vizualizări pe YouTube şi comentarii pentru o sumă de aproape 100 de lire sterline (116 euro).

Reprezentanţii companiei Facebook sfătuiesc utilizatorii care sunt tentaţi să accepte oferte de achiziţionare de "like-uri" să nu le accepte menţionând că este împotriva regulilor şi că există o posibilitate destul de mare ca acele Like-uri să fie şterse automat de sistem. YouTube şi Twitter descurajează la rândul lor cumpărarea de popularitate considerând-o ilegală şi au declarat că pot închide conturile acelor utilizatori care încalcă regulile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO