ZF 24

Spumantele reprezintă doar 1% din producţia de vin, dar tot mai mulţi jucători pariază pe segment

Spumant se produce în toate colţurile lumii, statele UE sunt de departe cel mai important nume, fiind responsabile pentru 70-80% din volumele realizate la nivel mondial.

Spumant se produce în toate colţurile lumii, statele UE sunt de departe cel mai important nume, fiind responsabile pentru 70-80% din volumele realizate la nivel mondial.

Autor: Cristina Roşca

23.06.2020, 17:35 84

♦ România realizează anual sub 50.000 hl de vin spumant, la o producţie totală de puţin sub 5 milioane hl de vin, conform datelor Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

La nivel mondial se produc anual 20 de milioane de hec­tolitri de vin, an de an cifrele fiind în creştere cu 3% în medie, arată datele Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). Deşi vin spumant se produce în toate colţurile lumii, statele UE sunt de departe cel mai important nume, fiind responsabile pen­tru 70-80% din vol­u­mele realizate la nivel mon­dial. Începând cu 2016 cel mai im­por­tant pro­ducător din lume e Italia, cu 5,3 mil. hl în 2018 (ul­ti­mul an pen­tru care există date), adică 10% din tot vinul rea­liz­at în cizmă şi chiar pu­ţin mai mult decât tot vi­nul produs anual în România.

Producţia de spu­­mant din Euro­pa e con­cen­trată în mâi­nile a patru ţări – Italia cu ai ei pro­se­cco, Franţa cu bine­cunos­cuta şam­­pa­nie, Spa­nia cu cava şi Ger­ma­nia. Pe lângă ele îşi fac loc şi alte state, prin­tre care timid şi Româ­nia. Local se reali­zea­ză însă anual sub 50.000 hl de vin spu­mant, adică 1% din pro­ducţia totală. Ci­frele sunt însă în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO