ZF 24

SpaceX, compania spaţială a lui Elon Musk, l-ar putea transforma pe afacerist în primul „bilionar” din lume

SpaceX, compania spaţială a lui Elon Musk, l-ar putea...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.10.2021, 16:28 3627

Elon Musk a devenit deja cea mai bogată persoană din lume în ascensiunea Tesla Inc. Cu toate acestea, potrivit unui analist al Morgan Stanley, SpaceX îl va transforma pe Musk în primul antreprenor cu averea de un bilion de dolari, scrie Bloomberg.

Compania privată de explorare spaţială „contestă orice noţiunie preconcepută în ceea ce priveşte rachetele spaţiale şi infrastructura de sprijin”, a scris marţi Adam Jonas de la Morgan Stanley.

În prezent, SpaceX reprezintă mai puţin de 17% din averea de 241,4 miliarde de de dolari a lui Musk, potrivit indicelui Bloomberg Bllionaires. Compania a fost evaluată la 100 de miliarde de dolari într-o vânzare secudară de acţiuni la începutul acestei luni.

Jonas, care evaluează SpaceX la 200 de miliarde de dolari, consideră compania multilaterală, cuprinzând atât infrastructura spaţială cât şi observarea Pământului şi explorarea spaţiului cosmic. Activitatea de comunicaţii prin satelit, Starlink, contribuie cel mai mult la estimarea făcută de analist.

Mulţi analişti anticipează că Musk va fi primul „bilionar” din lume, în mare parte datorită performanţei într-o continuă ascensiune a companiei Tesla. Numai luni, averea lui Musk a crescut cu 6,6 miliarde de dolari.

Potrivit datelor, Elon Musk deţine aproximativ jumătate din SpaceX, astfel încât compania de rachete mai are încă o cale lungă de parcurs înainte de a-şi putea ridica fondatorul pe orbita cu patru virgule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO