ZF 24

Sorin Minea, Romalimenta: Taxa fast-food ar putea "ingrasa" preturile la alimente

01.02.2010, 13:58 17

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, sustine ca taxa fast-foodpropusa de Ministerul Sanatatii nu va avea decat efecte negativeasupra industriei alimentare si va determina o crestere apreturilor de cel putin 20%.

"Denumirea de taxa pe fast-food nu este corecta deoarece estevorba de o taxa pe alimente. De la branza, smantana, la mezeluri,dulceturi si ape minerale, toate au un continut ridicat de sarezahar si grasimi", a declarat Sorin Minea.

El a adaugat ca tinand cont de faptul ca industria alimentara aavut o cifra de afaceri de aproximativ 10,5 miliarde de euro in2009, Ministerul Sanatatii doreste sa stranga aproximativ 10% dinveniturile industriei prin intermediul acestei taxe, respectiv unmiliard de euro.

"Daca scadem din cifra de afaceri a industriei alimentarevinurile, berea si apele minerale si adaugam impozitele ne ramanaproximativ opt miliarde, ceea ce ar insemna o crestere apreturilor de intre 25 si 30% in functie de alimente", a mai spusMinea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO