ZF 24

Şoferii se uită la pompă printre suspine: Carburanţii sunt cu 9% mai scumpi la final de T1 2019 faţă de începutul anului. Pragul de 6 lei pe litru, tot mai aproape

Şoferii se uită la pompă printre suspine: Carburanţii...

Autor: Roxana Petrescu

06.04.2019, 14:21 1456

♦ Scumpirea barilului de petrol alături de deprecierea prin care a trecut leul în raport cu dolarul sunt factorii care au dus la scumpirea carburanţilor ♦ În România se consumă carburanţi de circa 10 mld. euro, piaţa fiind în continuare în creştere, dar dependentă de importurile de petrol.

Sortimentele standard de bezină şi mo­torină se apropie din nou de pragul de 6 lei pe litru în urma scumpirilor succesive aplicate de com­pa­ni­ile petroliere, determinate cel mai pro­babil de avan­sul înregistrat de barilul de petrol. Sorti­men­tele premium deja au sărit de pragul de 6 lei pe litru.

Astfel, potrivit datelor Comisiei Europene, la finalul lunii martie, în România un litru de benzină era 1,16 euro, în timp ce unul de motorină era 1,27 euro. Dacă în cazul benzinei preţul de la finalul lunii martie era cu 9% mai mare decât cel de pe 7 ianuarie, primele date disponibile pentru anul acesta la Comisia Europeană, în cazul motorinei scumpirea era de 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO