ZF 24

Societe Generale si Rothschild, interesate sa finanteze investitii la complexurile energetice

24.04.2007, 18:03 17

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit din partea bancilor Societe Generale si Rothschild oferte de finantare pentru investitiile de mediu la complexurile energetice, creditele urmand sa fie asumate de investitorii privati la privatizarea producatorilor de energie.
"Am fost contactati de Societe Generale - Franta si Rothschild, care ar fi dispuse sa finanteze complexurile. Aceste banci au fost dispuse sa ofere o varianta de finantare, urmand ca, daca exista interes concret, sa le prezinte societatilor si sa fie o discutie pe procedura si pe detalii", a declarat, astazi, vicepresedintele institutiei, Laszlo Gyerko.
Complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari sunt obligate sa realizeze in urmatorii trei ani investitii de mediu estimate la cateva sute de milioane de euro.
Vicepresedintele AVAS a precizat ca bancile nu au cerut ca in schimbul finantarii sa primeasca actiuni la complexuri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO