ZF 24

Socep Constanţa vrea să-şi răscumpere 34 milioane acţiuni pentru a reduce capitalul social

Socep Constanţa vrea să-şi răscumpere 34 milioane...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2016, 10:28 181

Operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP) a decis să răscumpere un număr de 34 milioane acţiuni proprii în vederea reducerii capitalului social, la preţul minim de 0,24 lei/titlu, iar cel maxim de 0,25 lei.

Operaţiunea va fi realizată printr-o ofertă publică de cumpărare, aprobată de acţionarii la adunarea generală din 19 decembrie.

„Valoarea nominală a acţiunilor proprii dobândite de societate în cadrul programului de răscumpărare nu poate depăşi 10% din capitalul social subscris”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Plata acţiunilor dobândite în cadrul programului de răscumpărare se va face numai din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile, înscrise în ultima situaţie financiară anuală.

Durata ofertei publice de răscumpărare acţiunii proprii este de 20 de zile.

Socep are o capitalizare de 104,4 milioane lei şi a înregistrat afaceri de 51 mil. lei la nouă luni, mai mari cu 19%, în timp ce profitul net a crescut cu 55% la 10 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO