ZF 24

Situaţie critică: Numărul persoanelor infectate s-a triplat în doar 24 de ore în Galaţi. Trei pacienţi au murit la spital în aşteptarea unui pat liber

Situaţie critică: Numărul persoanelor infectate s-a...

Autor: Petru Mazilu

12.10.2021, 16:01 13561

Spitalele din Galaţi care au secţii pentru pacienţi COVID nu mai au locuri, iar bolnavii sunt nevoiţi să aştepte pentru a fi internaţi. În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate s-a triplat în comparaţie cu ziua precedentă şi trei pacienţi au murit la spital în aşteptarea unui pat liber.

Trei pacienţi care aşteptau să se elibereze un pat la secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi au murit în spaţiile amenajate de administraţia unităţii medicale.

„Ieri seară, la ora 20.00, am avut 64 de cazuri confirmate în sectorul izolator din cadrul UPU. Au fost anunţate toate autorităţile DSP, CNCCI, Prefectura, ISU, ulterior fiind transferaţi 10 pacienţi la CFR, 5 la Boli Infecţioase şi 5 pacienţi fiind internaţi la Spitalul Judeţean la Secţia COVID (…) Sunt pacienţi care s-au prezent în stare critică în Serviciul de Urgenţă. Au beneficiat de tot tratamentul, inclusiv intubare, ventilare mecanică, dar din păcate evoluţia lor a fost fatală. Avem trei decese înregistrate cursul zilei de ieri. Decesele au fost în zona de izolator. S-a contactat CNCCI, s-au contactat toate instituţiile pentru a putea transfera în alte locuri, inclusiv în secţia noastră ATI, dar din păcate avem lipsă de locuri”, a declarat Violeta Sapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Autorităţile locale spun că numărul gălăţenilor infectaţi s-a triplat în doar 24 de ore.

„Situaţia este destul critică. 466 confirmaţi pozitiv din aproximativ 1700 de teste. Vorbim de o creştere în avalanşă, având în vedere că în ultimele zile am avut 90, 91 de cazuri, iar astăzi vorbim de o triplare de cazuri. Presiunea este foarte mare pe medici. (…) Avem 76 de locuri libere, din păcate la ATI situaţia este mai critică. La Spitalul Judeţean toate cele 16 locuri sunt ocupate, la Spitalul Militar toate cele cinci locuri sunt ocupate, la Spitalul Pediatrie din cinci locuri, patru sunt ocupate”, a spus Andra Costache, subprefectul judeţului Galaţi.

Angajaţii spitalelor gălăţene nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi.

„Personalul este foarte puţin, obosit şi de aceea apar sincope la camera de gardă. Nu s-ar fi ajuns aici dacă lumea s-ar fi vaccinat. Se moare şi cei care au murit ar fi avut o şansă la viaţă dacă s-ar fi vaccinat”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi.

466 de persoane au fost testate pozitiv la Galaţi în ultimele 24 de ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO