ZF 24

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Birmingham

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale...

Autor: Adrian Petculescu

16.06.2015, 18:48 246

A fost un început de sezon pe iarbă trecut cu bine de jucătoarea română, principala favorită la Birmingham. Înaltă de 1,89 şi cu un serviciu năpraznic, Broady, o specialistă pe iarbă, a rezistat până la 4-4 în primul set, când Halep a fructificat prima minge de break din meci. După ce a salvat o minge de rebreak, Halep a închis setul cu 6-4, în 39 de minute.

Jucătoarea din Constanţa şi-a îmbunătăţit evoluţia de la ghem la ghem, câştigând şase la rând. Halep a avut o ezitare la 3-0, când i-a permis adversarei să obţină un rebreak, însă şi-a revenit imediat şi nu a mai cedat decât un ghem, punând capăt meciului, cu scorul de 6-2 în al doilea set, după o oră şi 11 minute.

Halep va juca în turul al treilea cu învingătoarea partidei dintre sportiva cehă Klara Koukalova, locul 92 WTA, jucătoare venită din calificări, şi Caroline Garcia din Franţa, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 16.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 8.670 de dolari şi 55 de puncte WTA.

Simona Halep a fost direct acceptată în turul secund al turneului Premier de la Birmingham, în calitate de principală favorită a competiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO