ZF 24

Silaghi: Deficitul comercial se explica prin importul de tehnologie facut de investitorii straini

Silaghi: Deficitul comercial se explica prin importul de tehnologie facut de investitorii straini

Ovidiu Silaghi

12.09.2007, 17:48 14

Deficitul comercial al Romaniei se explica si prin faptul ca investitiile straine in Romania au necesitat si un import de tehnologie, dar acesta va fi redus odata cu inceperea exporturilor pe care tot o parte din acesti investitori le vor face, a declarat ministrul Comertului, Ovidiu Silaghi, citat de Mediafax.

"Anul trecut, Romania a beneficiat de investitii directe de 9,1 miliarde de euro. Aceste investitii necesita import de tehnologie, care a contribuit la acest deficit comercial", a declarat, mircuri, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Comert, IMM-uri, Tuirsm si Profesii Liberale.

El spune ca odata cu inceperea productiei unor mari investitori nou intrati pe piata, precum Ford, Nokia sau Emerson, deficitul comercial se va diminua.

Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), deficitul de cont curent va ajunge la 13,35 miliarde de euro, echivalentul a 11,5% din PIB.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO