ZF 24

SIF-urile tinute in sah la jumatatea sedintei

09.11.2006, 12:20 13

Dupa un inceput de sedinta furtunos, in care SIF-urile au urcat si cu 3,5%, situatia s-a echilibrat dupa prima parte a zilei pe o lichiditate in continuare foarte ridicata.

Indicele BET-FI era pe plus cu 1,35%, in special pe seama cresterilor inregistrate de actiunile SIF mai putin tranzactionate.

Cele mai jucate erau titlurile SIF Oltenia si SIF Moldova, care stagnau la nivelul pietei, pe rulaje de 6,7 mil. euro (23,7 mil. lei), respectiv 4,5 mil. euro (16 mil. lei).

Indicele BET inregistra o crestere de aproape 1%, in special pe seama cresterilor inregistrate de titlurile Bancii Transilvania si Petrom, care castigau 2%, respectiv 1,7%, pe rulaje scazute.

O crestere insemnata au consemnat-o titlurile Rompetrol Well Service, care au recuperat pierderea din sedinta precedenta, urcand cu peste 8%.

Cotatiile SIF-urilor pe piata la termen cu scadenta in decembrie au coborat in prima faza pana la nivelele de pe piata de la Bucuresti, pentru ca pana la ora pranzului acestea sa se situeze si cu 0,5 lei/actiune sub preturile spot. Brokerii spun ca acest lucru a permis arbitrajorilor sa-si inchida pozitiile si mai favorabil decat o facusera ieri.

"Cotatiile SIF-urilor pe piata futures sub nivelul pietei spoit au avantajat si mai mult arbitrajorii, permitand acestora sa se inchida intr-o pozitie si mai buna decat pe parcursul sedintei de ieri", spune Mirabela Coos, trader la Broker Cluj.

?Acest lucru arata ca piata futures a fost fortata in jos de speculatori, care au tot cumparat in ultima perioada, drept pentru care aveau deschise multe pozitii, de unde si volumele ridicate. Cu toate acestea, cumparatorii sunt si ei destul de prezenti in piata?, precizeaza Mirabela Coos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO