ZF 24

Seres este acuzat de sprijinirea unei activitati infractionale

12.04.2007, 15:21 15

Fostul ministru al Economiei si Comertului Codrut Seres este acuzat de favorizarea infractorului si sprijinire a unei activitati infractionale, in dosarul Hidroelectrica, invinuirile fiindu-i aduse, astazi, la cunostinta, a declarat avocatul acestuia, Gheorghita Mateut.

Avocatul a adaugat, la iesirea din sediul Parchetului instantei supreme, ca este vorba despre fapte din 2006, dar ca dosarul a fost constituit cu un an inainte.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta a portint in urma unui control efectuat in 2006, de Corpul de control al Ministerului Economiei si Comertului la Hidroelectrica, context in care au fost descoperite mai multe nereguli.

Seres este acuzat ca, desi a existat acest raport privind activitatea deficitara de la Hidroelectrica, nu i-ar fi demis pe cei vinovati, pastrandu-i in functii de conducere.

Dosarul nu cuprinde interceptari telefonice, potrivit avocatului, probele urmand sa fie adunate de acum inainte.

Inainte de intalnirea cu procurorii, Seres spunea ca implicarea sa in acest dosar nu are legatura cu activitatea pe care a desfasurat-o la Grivco, deoarece acolo nu a lucrat pe energie, ci pe dezvoltare.

Toata aceasta poveste este o rafuiala personala pentru aparitia in presa a biletelului privind Alro, a spus Seres.

Intrebat cu cine are aceasta rafuiala personala, el a raspuns ca este cu cel care a semnat rezolutia pentru Alro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO