ZF 24

Senatorii vor să dezgroape salariile şi activitatea foştilor şefi de la CSA, CNVM şi CSSPP

Senatorii vor să dezgroape salariile şi activitatea...

Autor: Roxana Pricop

06.03.2014, 23:03 1354
Senatorii din Comisia de buget - finanţe vor să facă o anchetă fără precedent privind salariile şi activitatea şefilor din supravegherea financiară. Nu sunt vizaţi doar şefii ASF, ci şi cei ai fostelor CSA, CNVM şi CSSPP.

„Voi solicita rapoartele de activitate ale ASF, dar şi ale celor trei comisii de dinaintea înfiinţării ASF. Voi cere o situaţie comparativă a salariilor din ASF şi a celor din fostele comisii de supraveghere, de asemenea toţi conducătorii ASF şi cei ai fostelor comisii vor fi disponibili pentru audieri şi vor fi verificaţi“, a declarat Vasile Nicula, senator PSD şi preşedintele Comisiei de buget care anchetează situaţia ASF.

Este pentru prima dată când Parla­mentul face un control asupra activităţii ASF, ca urmare a izbucnirii scandalului despre remuneraţiile de zeci de mii de euro încasate de membrii conducerii.

ASF a început să funcţioneze în aprilie 2013 prin comasarea fostelor comisii de supraveghere CNVM, CSA şi CSSPP. În urma scandalului legat de remuneraţiile încasate de actualii conducători - Dan Radu Ruşanu încasând 72.000 de euro în noiembrie şi decembrie - ASF a scos la lumină şi salariile încasate de foştii comisari. De exemplu, Constantin Buzo­ianu, fost preşe­­­dinte al CSA, a încasat prime şi salarii de 151.000 euro în două luni, iar Ştefania Ferencz, comisar la CNVM, a încasat 64.000 euro în martie şi aprilie 2013.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO