ZF 24

Semne de revenire a creditarii? Bancile au inceput sa fie interesate de IMM-uri

13.04.2010, 14:57 20

In timp ce reprezentantii mediului de afaceri se plang ce greu esa ia un credit, exista voci in mediul bancar ce isi declara, mainou, interesul de a credita intreprinderile mici si mijlocii."Pentru anul in curs, vizam o crestere moderata a creditarii, de5-7%, orientandu-ne in special catre sectorul intreprinderilormijlocii", afirma Laurentiu Mitrache, presedinte executiv al BankLeumi Romania.

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, spune ca intreprioritatile bancii pe care o conduce se afla "cresterea numaruluisi volumului creditelor pentru cofinantarea proiectelor cufinantare europeana". Si bancherii de la Millennium Bank, o altainstitutie financiara de dimensiuni reduse, spun ca in 2010urmaresc dublarea portofoliului de credite acordatecompaniilor.

Un interes ceva mai rezervat - "pentru ca este inca prea devremepentru previziuni optimiste" - manifesta reprezentantii UniCreditTiriac Bank, dar totusi, adauga ei, "sunt semnale de imbunatatire asituatiei micilor companii si de revenire la un trend maiechilibrat si sigur de activitate".

Cititi mai mult despre cum vor bancherii sa atraga firmele mici simijlocii pe www.businessmagazin.ro



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO