ZF 24

Şeful Societăţii Române de Pediatrie, un medic din Iaşi, vine în ajutorul secţiei de pediatrie de la Tulcea, unde va oferi consultaţii

 Şeful Societăţii Române de Pediatrie, un medic din...

Autor: Mirabela Tiron

11.11.2016, 15:18 518

Medicul pediatru Marin Burlea din Iaşi, şeful Societăţii Române de Pediatrie, va face săptămânal naveta la Tulcea pentru a oferi consultaţii în cadrul secţiei de pediatrie a spitalului de urgenţă, ce se confruntă cu problema lipsei de  medici în secţia de pediatrie. "Am vorbit cu domnul profesor Burlea, va oferi consultaţii în cadrul secţiei de pediatrie", potrivit lui Tudor Năstăsescu, directorul general al spitalului din Tulcea. 

Medicul Marin Burlea, care locuieşte în Iaşi şi este şi şeful secţiei de gastroenterologie de la Spitalul de Copii din Iaşi, va face naveta între cele două oraşe, pentru a consulta săptămânal pacienţii din cadrul spitalului din Tulcea. ZF nu l-a putut contacta telefonic.  

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, care deserveşte 205.000 locuitori, are în prezent doar un medic la secţia de pediatrie şi deşi a scos din martie anul trecut cinci posturi de medic pediatru nu a găsit niciun medic interesat să lucreze pe termen lung.

Recent, şeful spitalului spunea că a făcut toate demersurile necesare pentru a atrage medici pediatri, că a mers şi la târguri de joburi pentru medici, a dat anunţuri peste tot, a transmis şi la ministerul sănătăţii solicitări. 

În spitalul judeţean de urgenţă din Tulcealucrează doar 86 de medici, plus rezidenţi.

Datele legate de repartiţia medicilor în ţară arată că cei mai puţini medici sunt în judeţele Tulcea, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi, cu sub 400 de specialişti pe fiecare judeţ. Judeţul Tulcea figurează cu 375 de medici în total anul trecut la Institutul Naţional de Statistică.

Deficitul de specialişti este o problemă cu care se confruntă cele mai multe spitale de urgenţă din oraşele mici

La nivel european, România figurează cu doar 2,7 medici la 1.000 de locuitori, faţă de 4,3 medici în Bulgaria şi Germania sau 6 medici în Grecia la mia de locuitori, potrivit datelor de la Eurostat din 2013 şi calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO