ZF 24

Şeful SocGen, cel mai influent bancher străin care a vizitat Bucureştiul în ultimii ani: "Au fost doi ani dificili la BRD. Acum vine timpul unei creşteri inteligente"

Şeful SocGen, cel mai influent bancher străin care a...

Autor: Razvan Voican

22.07.2013, 00:08 2179

Société Génerale, unul dintre cele mai puternice grupuri ban­care europene, îşi reafir­mă angajamentul strategic faţă de România, iar 2014 va fi pentru filiala sa locală BRD un an de creş­tere şi de progres în refacerea rentabilităţii, spune Frédéric Oudéa, pre­şedinte director general al SocGen.

El s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti pentru a da un semnal de încurajare celor peste 8.000 de angajaţi ai BRD pe care i-a îndemnat să „întoarcă pagina“ după doi ani dificili şi să readucă banca pe creştere. Cu acelaşi prilej bancherul francez a avut întâlniri cu premierul Victor Ponta şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, pe care i-a asigurat că SocGen va continua să finanţeze România.

„Este momentul ca BRD să întoar­că pagina şi să meargă mai departe, să capitalizeze pe seama forţei de care dispune. Are un personal motivat, are toate ingredientele pentru revenire. Plec de aici încrezător“, a declarat Frédéric Oudéa vineri după-amiază într-un interviu acordat ZF.

Şeful SocGen spune că se aşteaptă ca economia României să crească anul acesta cu peste 2% şi vrea ca BRD să participe la această revenire. El nu a dorit să anticipeze în privinţa rezultatelor financiare pe S1 care urmează să fie date publicităţii pe 1 august, însă s-a declarat „încrezător“ în traiectoria BRD pe parcursul trimestrelor următoare.

Oudéa, 50 de ani, vine cu o evaluare diametral opusă celei avansate săp­tă­mâ­na trecută de analiştii agenţiei americane de rating Moody’s care au tăiat calificativul BRD pentru depozite pe termen lung îndoindu-se, între altele, de capacitatea băncii de a-şi reface profi­ta­bilitatea şi de perspectivele de scă­dere a costului riscului. „Evaluarea noastră este exact opusul celei făcute de Moody’s. Noi avem sentimentul că România chiar este în curs de regăsire a creşterii, are premisele asanării finanţe­lor publice şi ale unei competitivităţi deja confirmate de evoluţia exporturilor. Vedem o perspectivă economică bună în următorii 2-3 ani. Tot contrar opiniei Moody’s noi avem o perspectivă total pozitivă asupra BRD, cu o creştere bine gestionată, îmbună­tă­ţiri la nivelul profitabilităţii şi al costului riscului.“ Oudéa spune că obiectivul şi ambiţia echipei de la BRD conduse de Philippe Lhotte sunt ca 2014 să fie un an de creştere.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO