ZF 24

Şeful Pfizer face anunţul: Vaccinarea anuală ar putea fi singura cale de a pune capăt pandemiei de coronavirus

Şeful Pfizer face anunţul: Vaccinarea anuală ar putea...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.12.2021, 13:04 349

Odată cu apariţia noilor tulpini de Covid-19, oamenii vor avea nevoie de vaccinuri anuale pentru a face faţă mutaţiilor genetice suferite de virus, a declarat şeful Pfizer, potrivit BBC News.

Dr Albert Bourla susţine că vaccinarea anuală este esenţială pentru a face faţă noilor mutaţii şi a menţine un „nivel foarte ridicat de protecţie”.

Regatul Unit şi-a asigurat 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer şi Moderna care urmează să fie livrate în următorii doi ani.

În urmă cu un an, Marea Britanie a fost prima ţară care a aprobat pe piaţă vaccinul Pfizer-BioNTech.

Directorul executiv al Pfizer a fost intervievat de BBC înainte de apariţia variantei Omicron, identificată prima dată în Africa de Sud şi, de asemenea, înainte de anunţul guvernului Regatului Unit despre cumpărarea celor 54 de milioane de doze suplimentare Pfizer şi 60 de milioane de doze Moderna pentru 2022 şi 2023.

Bourla a spus că Pfizer a făcut deja vaccinuri actualizate ca răspuns la variantele Beta şi Delta doar că acestea nu au fost necesare.

Compania lucrează acum la un vaccin actualizat ca răspuns la varianta Omicron care ar putea fi gata în 100 de zile.

Până la finalul anului, se aşteaptă ca Pfizer să livreze aproximativ 3 miliarde de vaccinuri cu ARN mesager, cu 4 miliarde de doze programate pentru anul viitor. De asemenea, compania a declarat că în 2022, ţările afectate de pandemie vor avea „atâtea doze câte au nevoie”.

Mai multe organizaţii globale de sănătate consideră imorali banii pe care Pfizer, BioNTech şi Moderna îi fac din pandemie. Pfizer va genera cel puţin 35 de miliarde de dolari din vânzări de vaccin Covid în acest an. Cu toate acestea, Dr. Bourla nu a simţit nevoia să-şi exprime scuzele cu privire la realizarea unui profit, spunând că „în definitiv, au fost salvate milioane de vieţi”.

Pfizer a dezvoltat, de asemenea, o pastilă antivirală, Paxlovid, care, în studii, a redus internările în spitale şi decesele cu aproape 90%.

Pilula este în proces de aprobare în Statele Unite, în timp ce guvernul Regatului Unit a fost de acord să cumpere suficiente doze pentru 250.000 de pacienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO