ZF 24

Şeful MetLife pe regiune: Am integrat complet Aviva şi acum ne uităm după alte oportunităţi

Eric Clurfain, preşedintele MetLife pentru Europa Centrală

E adevărat că ne uităm după noi achiziţii, iar dacă apare ceva care se potriveşte modelului nostru de business şi dacă preţul este atractiv nu vom ezita.

Eric Clurfain, preşedintele MetLife pentru Europa Centrală E adevărat că ne uităm după noi achiziţii, iar dacă apare ceva care se potriveşte modelului nostru de business şi dacă preţul este atractiv nu vom ezita.

Autor: Anelis Baciu

18.11.2013, 00:08 171

MetLife, gigantul american care controlează a treia companie din piaţa locală de asigurări de viaţă, a finalizat integrarea businessului Avi­va, compania preluată anul trecut de la grupul britanic cu acelaşi nume, iar acum se uită după alte oportunităţi de achiziţii care ar putea apărea pe piaţă, a declarat într-un interviu pentru ZF Eric Clurfain, preşedintele MetLife pentru Europa Centrală.

„Strategia MetLife vizează atât creşterea organică, cât şi anorganică, de aceea acordăm atenţie în aceeaşi măsură ambelor modele de dezvoltare. E adevărat că ne uităm după noi achiziţii, iar dacă apare ceva care se potriveşte modelului nostru de business şi dacă preţul este atractiv nu vom ezita. Nu ne bazăm însă exclusiv pe apariţia de noi oportunităţi“, a afirmat Clurfain.

Americanii, care au intrat pe piaţa românească în 2010 prin achiziţia Alico în cadrul unei tranzacţii globale, a preluat la jumătatea anului trecut subsidiara grupului britanic Aviva, o companie de asigurări cu 250.000 de clienţi şi active de 50 mil. euro, pentru a-şi consolida businessul local. Concomitent cu afacerile din asigurări, MetLife a achiziţionat şi businessul de pensii al Aviva. „E foarte uşor să cumperi o companie, cel mai dificil lucru e însă să integrezi acel business. Noi am realizat acest lucru foarte repede. După un an şi jumătate de la achiziţie am rebranduit totul, suntem o singură companie, intregarea este completă.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO