ZF 24

Şeful Bordello din centrul vechi: Turiştii ţin consumul sus. Românii au devenit mai cumpătaţi

Oprea Bebi, administratorul barurilor Bordello şi Re:public. Foto Mihai Dăscălescu

Oprea Bebi, administratorul barurilor Bordello şi Re:public. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Cristina Roşca

26.01.2014, 20:55 1771

Oprea Bebi, administratorul barurilor Bordello şi Re:public din centrul istoric al Capitalei, spune că iniţial zona a fost frecventată doar de bucureşteni, însă în ultima perioadă tot mai mulţi turişti îşi fac simţită prezenţa în zonă. Mai mult, turiştii sunt cei care ţin consumul sus într-o perioadă în care românii sunt tot mai cumpătaţi.

„Centrul vechi a apărut la început ca o zonă de distracţie pentru bucu­reşteni, însă apoi s-a dezvoltat şi treptat au apărut şi turiştii. În Bordello spre exemplu sunt zile când 50% din clienţi sunt turişti.“

Centrul istoric, o zonă cu circa 170 de baruri, cluburi şi restaurante, este vizitat în cursul săptămânii de 10.000 de oameni pe zi, în timp ce în weekend traficul se dublează, potrivit lui Oprea Bebi. Nu toţi sunt însă şi consumatori.

Centrul vechi s-a aglomerat puternic în perioada 2009-2012 deoarece mulţi antreprenori cu afaceri în alte domenii au presupus că dacă investesc câteva zeci sau sute de mii de euro în zonă pot obţine rapid profit. În timp însă ei au înţeles că dacă există trafic pietonal pe stradă, acesta nu se traduce automat prin clienţi în local, crede Bebi.

Citiţi pe ZF Corporate ce spune Oprea Bebi despre:

- încasările şi numărul de clienţi ai pub-ului Bordello 

- date despre Re:public; numărul de clienţi, estimări privind încasările

- informaţii despre acţionariat 

- date despre afacerile derulate pe litoral de familia lui Oprea Bebi

- chiriile din Centrul Vechi

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO