ZF 24

Seful bancherilor: Creditul imobiliar isi revine intr-un an

Seful asociatiei bancilor: Creditul imobiliar isi revine intr-un an
26.02.2009, 11:24 28

Creditarea din sectorul imobiliar se va revigora in maxim un an, pentru ca exista inca o piata in acest domeniu si pentru ca este nevoie de sustinerea activitatilor care aduc surplus de forta de munca, cum sunt constructiile, a declarat astazi, presedintele ARB, Radu Ghetea.

"Aceasta este o perioada de tranzitie in evolutia creditului imobiliar in Romania deoarece exista inca oportunitati mari si cerere mare pentru credite pentru locuinte. Vremea speculatiilor imobiliare a trecut (...), iar intr-o perioada relativ scurta, de maxim un an, estimez o revigorare a creditului in domeniul imobiliar", a spus Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si al CEC Bank, la un seminar pe teme imobiliare.

Seful asociatiei bancilor a mai declarat ca se asteapta la cresterea numarului de rau-platnici precizand ca "e o realitate de care nu trebuie sa ne speriem".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO