ZF 24

Seful asociatiei analistilor financiari: Romanii vor fi la fel de bogati ca in 2008 abia peste 5 ani

26.01.2009, 11:47 22

"Scaderile de pe Bursa si din domeniul imobiliar au fost impresionante si vor fi si mai impresionante in perioada urmatoare. Pe segmentul imobiliar ma astept la inca o corectie a preturilor de 20%-50%. Probabil vorbim de o perioada de patru-cinci ani pentru a reveni la nivelul de maxim din 2008 al avutiei", afirma Dragos Cabat, presedintele CFA Romania, asociatia analistilor financiari certificati international.

El remarca faptul ca scaderea preturilor pe piata imobiliara ii afecteaza direct pe cei care facusera in ultimii ani achizitii in scop speculativ, insa totodata si valoarea creditelor pe care clientii le pot obtine garantand cu locuinta proprie a scazut puternic. "Practic, a scazut undeva la 40%-50% suma pe care o poti accesa de la banca printr-un credit cu ipoteca", spune Cabat.

Declinul sectorului imobiliar si bursier de anul trecut a redus averea romanilor cu circa 60 de miliarde d euro, conform calculelor ZIARULUI FINANCIAR. Cititi mai mult in sectiunea Eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO