ZF 24

Seceta reduce productia de cereale a UE cu 6 mil. tone anul acesta

Seceta reduce productia de cereale a UE cu 6 mil. tone anul acesta
19.07.2007, 12:11 12

Firma franceza de analiza Strategie Grains a redus, pentru a patra luna consecutiva, estimarea privind productia de cererale a statelor UE in 2007, cu 5,8 milioane tone, la 270 milioane tone, pe fondul secetei severe din Europa de Est si a vremii ploioase din statele occidentale, transmite Reuters.

Compania prognozeaza ca productia de cererale a UE va fi de 270,7 milioane de tone in acest an, comparativ cu o estimare de 267,5 milioane de tone publicata in luna iunie, in scadere cu circa 14 milioane de tone fata de nivelul previzionat in aprilie.

"Aceasta reducere semnificativa ia in calcul daunele produse culturilor de seceta din statele est-europene si impactul ploilor puternice din ultimele saptamani, in Europa de Vest", au declarat analistii de la Strategie Grains.

Estimarea referitoare la productia de grau a fost revizuita in scadere cu 2,9 milioane de tone, la 118,9 milioane de tone, dar recolta se va mentine cu 2% peste nivelul inregistrat in 2006.

Cele mai importante scaderi vor fi raportate de Franta, in urma vremii ploioase si a bolilor, Romania si Bulgaria, pe fondul temperaturilor ridicate, in vreme ce culturile din Marea Britanie si Germania sunt amenintate de boli. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO