ZF 24

Se anunta cer senin pentru agentiile de turism dupa un an cu cresteri de 25% si afaceri de 250 mil. euro

15.06.2008, 19:00 11

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, desemnarea Sibiului ca fiind Capitala culturala europeana, lipsa unor fenomene meteo care sa influenteze negativ incasarile de pe Litoral sau diversificarea curselor charter au reprezentat motoare de crestere pentru afacerile principalelor agentii de turism care au inregistrat anul trecut incasari in medie cu 25% mai mari fata de 2006.

Primii zece jucatori de pe aceasta piata au obtinut anul trecut afaceri de peste 240 de milioane de euro, fata de cele 192 de milioane de euro adunate in 2006, potrivit datelor primite de la companii. Pentru anul acesta previziunile sunt si mai optimiste, startul bun fiind dat de evenimente precum Summitul NATO care a avut loc in aprilie la Bucuresti sau de Campionatul European de fotabal unde Romania este din nou prezenta dupa o absenta de opt ani.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care a fost fluxul de turisti in 2006-2007 potrivit datelor publicate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO