ZF 24

Schimbări la început de 2020: Guvernul se pregăteşte să modifice OUG 114. Care sunt noile prevederi

Schimbări la început de 2020: Guvernul se pregăteşte...

Autor: Elena Crangasu, Ana Petrescu, Mediafax

06.01.2020, 13:50 479

Executivul ar putea aproba, luni, o ordonanţă de urgenţă pentru a modificarea OUG 114/2018, după ce proiectul de lege pe care şi-a asumat răspunderea a fost contestat la CCR de către PSD, iar aplicarea prevederilor documentului au fost suspendate, au declarat surse guvernarmentale, pentru MEDIAFAX.

„Această variantă a fost luată în calcul de Guvern pentru că o ordonanţă de urgenţă îşi produce imediat efectele. OUG va prevedea aceleaşi modificări ca cele din proiect”, au explicat sursele citate.

Pe 23 decembrie, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică prevederi din OUG 114, însă PSD a contestat actul normativ la CCR.

Judecătorii Curţii au stabilit termen pentru transmiterea punctelor de vedere până în 20 ianuarie, urmând ca în 29 ianuarie să aibă loc dezbaterea.

Prin atacarea la Curtea Constituţională efectele aplicării actului normativ au fost suspendate, iar bugetul pentru acest an a fost făcut şi pe chestiuni prevăzute în iniţiativa Guvernului care modifică OUG 114, au explicat sursele menţionate.

Liberalii au discutat, la reuninea BEX de luni, despre posibilitatea de a solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a fi votate proiectele de lege privind alegerea primarilor în două tururi şi eliminarea pensiilor speciale, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Cu toate acestea, PNL nu se grăbeşte să formalizeze printr-o decizie, luni, în Biroul Executiv o astfel de cerere, au precizat sursele amintite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO