LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cum a schimbat pandemia ritualul de înfrumuseţare al românilor
ZF 24

Schimbare de ultimă oră în noaptea de după finalul ofertei Digi: Intermediarii ofertei au mutat 1,5 milioane de acţiuni de la investitorii instituţionali către cei de retail şi apoi s-au răzgândit, reducând tranşa la 1,1 milioane de acţiuni

În seara zilei în care s-a încheiat oferta de vânzare de acţiuni Digi, care a reprezentat cea mai mare astfel de operaţiune a unei companii private din istoria BVB, intermediarii ofertei de listare au mutat 1,1 milioane de acţiuni de pe tranşa investitorilor instituţionali către cea de retail şi au majorat astfel rata de alocare pe segmentul de retail negarantat de la circa 3,6% la 5,1%.

Iniţial însă intermediarii deciseseră să mute 1,5 milioane de acţiuni, de unde rezulta o rată de alocare de 5,6%, însă ulterior după ora 23:30 s-au răzgândit şi-au redus tranşa la 1,1 milioane de acţiuni.

ZF a relatat despre acest lucru aici: http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/intermediarii-au-alocat-de-la-investitorii-institutionali-catre-cei-de-retail-1-5-milioane-de-actiuni-digi-marind-gradul-de-alocare-la-5-6-16284430.

Documentul a fost şters la scurt timp de pe site-ul BVB, în locul său fiind publicat cel cu 1,1 milioane de acţiuni, care pare a fi cea mai recentă variantă întrucât a fost disponibilă şi la ora redactării acestei ştiri.

Ce se spune în prospect despre alocări cu fracţiune: "În scopul alocării oricăror fracţiuni rezultate în urma acestui proces de alocare pro rata, Investitorii de Retail vor fi clasificaţi în ordine descrescătoare în funcţie de numărul Acţiunilor Oferite subscrise de fiecare dintre aceştia şi, în cazul în care unul sau mai mulţi Investitori de Retail au subscris exact acelaşi număr de Acţiuni Oferite, aceştia vor fi clasificaţi în ordine crescătoare în baza datei subscrierii lor, iar Acţiunile Oferite nealocate rezultate vor fi alocate câte una pentru fiecare Investitor de Retail (dar fără ca în acest fel numărul Acţiunilor Oferite alocat în total unui Investitor de Retail să depăşească numărul Acţiunilor Oferite subscris iniţial de respectivul Investitor de Retail), începând cu Investitorul de Retail clasat pe primul loc."

Link la documentul publicat aseară pe bursă: http://www.bvb.ro/infocont/infocont17/Adresa%20comunicare%20indice%20de%20alocare.pdf

Documentul iniţial care ulterior a fost retras de pe site-ul BVB. Iniţial interemediarii ofertei alocaseră 1,5 milioane de acţiuni, de unde rezulta o rată de alocare de 5,6%. Ulterior documentul a fost retras de pe site-ul BVB (vezi poza de mai jos).

Chiar în toiul ofertei de subscriere, RCS&RDS a fost înştiinţată de DNA că are calitatea de suspect în dosarul Dragomir/RCS&RDS în care sunt implicaţi în calitate de suspecţi doi directori ai companiei, plus fostul director general.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.