ZF 24

Scandalul testelor COVID se extinde în Marea Britanie: 43.000 de oameni ar fi putut primi rezultate greşite la testele PCR

Scandalul testelor COVID se extinde în Marea Britanie:...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.10.2021, 09:00 376

Aproximativ 43.000 de persoane din Marea Britanie ar fi putut primi un rezultat fals negativ al testelor de coronavirus din cauza erorilor de laborator, a declarant guvernul, potrivit Bloomberg.

Oficialii au suspendat testarea la laboratorul Immensa Health Clinic Ltd. din Wolverhampton, centrul Angliei. Mai multe persoane au primit rezultate negative la testele PCR după ce anterior fuseseră testate pozitiv prin teste de flux lateral, a declarant vineri Agenţia pentru Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie.

NHS Test and Trace estimează că aproximativ 43.000 de persoane ar fi putut primi rezultate PCR negative încorecte între 9 septembrie şi 12 octombrie, în special în sud-vestul Angliei, a declarat agenţia. Oficialii au descris situaţia drept „un incident izolat atribuit unui laborator”. Toate probele au fost redirecţionate către alte laboratoare, persoanele afectate urmând a fi contactate şi sfătuite să facă un alt fest.

„Nu există nicio dovadă a defecţiunilor la seturile de testare în sine”, a declarat Will Welfare, director de incidente de sănătate publică la UKHSA (UK Health Security Agency). „Publicul ar trebui să rămână încrezător în utilizarea acestora şi în alte servicii de laborator oferite în prezent”.

Directorul executiv al Clinicii de sănătate Immensa, Andrea Riposati, a declarat că firma „colaborează pe deplin” cu UKHSA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO