ZF 24

Samsung a reluat integral productia de cipuri la fabrica afectata de o pana de curent

06.08.2007, 01:08 16

Liniile de productie ale fabricii de cipuri detinute de Samsung la Kiheung, langa Seul, afectate vineri de o pana de curent, au revenit la capacitatea maxima de operare, iar pagubele produse de incident se vor plasa sub estimarile initiale, transmite Reuters.
Samsung, cel mai mare producator de cipuri, la nivel mondial, a inchis vineri sase din cele 11 linii ale unitatii, in urma unei defectiuni la sistemul de alimentare cu energie electrica, iar analistii au anticipat ca situatia ar putea conduce la un deficit de oferta si la majorarea preturilor pe piata mondiala de profil.
Defectiunea a aparut la o substatie de transformare de la fabrica Kiheung, care produce cipuri DRAM folosite la computerele personale, cipuri NAND de memorie flash, utilizate la dispozitive portabile precum camere foto digitale si playere muzicale, precum si alte tipuri de cipuri.
Grupul sud-coreean estimeaza pierderi de 40 miliarde de woni (43,4 milioane de dolari) in urma incidentului, in conditiile in care compania a anticipat, anterior, ca reluarea productiei se va realiza mai lent, iar pierderile vor depasi 50 miliarde de woni.
Reducerea temporara a productiei ar putea afecta piata mondiala a cipurilor pana la jumatatea lunii august, in conditiile in care liniile afectate realizeaza circa 35% din volumul total de placute (wafers) pentru cipuri NAND existente la nivel mondial.
Samsung controleaza circa 44% din piata cipurilor flash, potrivit datelor iSuppli. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO