ZF 24

Sameday Courier a încheiat primul semestru cu afaceri în creştere cu 36%

Sameday Courier a încheiat primul semestru cu afaceri...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2016, 09:48 460

Rata de profit corespunzătoare perioadei ianuarie-iunie a fost de peste 15%, valoarea acestuia pe primul semestru al anului 2016 fiind de 911.677 lei.

La jumătatea lunii februarie a anului trecut, Sameday a devenit primul operator românesc de curierat rapid listat la Bursa de Valori Bucureşti şi prima companie românească listată pe platforma AeRO a BVB.

"Avem o creştere de doua cifre a veniturilor şi a profitului, am atins deja după primul semestru aproape dublul profitului realizat pe întreg anul trecut şi suntem în linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. La fel ca în fiecare an din ultimii trei, rezultatele ne determina să afirmăm că este cel mai bun semestru al nostru de până acum, însă rezultatele trebuie abordate cu echilibru, explicaţia regăsindu-se atât în factorii interni, cât şi în mărimea companiei şi în conjunctura generată de o piaţă în evoluţie", a spus Lucian Baltaru, acţionar şi General Performance Manager la Sameday Courier.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată de creşterea volumului de trimiteri, în condiţiile în care toate liniile de business au înregistrat evoluţii pozitive. Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de dezvoltarea segmentul de livrări în aceeaşi zi, concomitent insa cu majorarea volumului proiectelor cu livrare adresata, a doua zi.

"Piaţa se consolidează şi în acelaşi timp creşte, iar provocările vin în primul rând din zona de gestionare operaţională a dezvoltării. Cresc zona de e-commerce, livrările către persoane fizice, creşte nevoia pentru livrările programate la anumite ore şi am văzut evoluţii care ne-au determinat să venim în întâmpinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cât mai bine nu doar la ce oră primeşte ceva, dar şi unde o poate face. Prin urmare, volumul a determinat inclusiv cresterea vizibilităţii noastre, atât pe şosele, cât şi prin continuarea deschiderii în regim de permanenţă a unor puncte de livrare fixe", a mai spus Baltaru.

Compania va acorda şi în acest an dividende, cu un randament brut de peste 6 %, superior celor anterioare.

Conform bugetului stabilit, managementul Sameday Courier estimează, la nivelul întregului an 2016, o creştere a cifrei de afaceri a companiei peste media pieţei, la aproximativ 2,5 milioane euro şi o rată de profit de două cifre.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO