ZF 24

Salariul mediu net din construcţii s-a triplat în ultimii zece ani, înainte de instalarea pandemiei. Laurenţiu Plosceanu, preşedinte ARACO: Nu cred că patronii iau în calcul să umble la salarii, pentru că ei trebuie acum să-şi consolideze personalul

Salariul mediu net din construcţii s-a triplat în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.05.2020, 17:15 843

♦ Planurile de business ale companiilor se scriu acum de la o zi la alta, astfel că deciziile vor depinde de evoluţia lucrărilor pe şantiere şi de apetitul dezvoltatorilor imobiliari.

Ultimii zece ani au adus o triplare a salariului mediu net din domeniul cons­truc­ţiilor, comparând doar lunile fe­brua­rie ale fiecărui an, astfel că în februarie 2020 acest indicator s-a situat la 3.036 de lei, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Spre comparaţie, în februarie 2010 salariul mediu net era de 1.116 lei în acelaşi sector.

Avansul se explică prin prevederile Ordonanţei 114/2018, care a impus, printre altele, un salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajaţii din acest domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO