ZF 24

Saga centralei de la Iernut, care trebuia să fie gata în 2019, continuă: Romgaz prelungeşte din nou suspendarea notificării de reziliere cu contractorii săi. Părţile au ajuns totuşi la o înţelegere

Saga centralei de la Iernut, care trebuia să fie gata...

Autor: Roxana Petrescu

21.05.2021, 10:57 1281

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, controlat de statul român, a anunţat prelungirea suspendării notificării de reziliere a contractului de lucrări pentru dezvoltarea centralei de 430 MW de la Iernut. Neînţelegerile dintre Romgaz şi consorţiul de contractori au debutat în aprilie, la acel moment contractul cu spaniolii de la Duro Felguera şi Romelectro fiind reziliat. Decizia a fost urmată de multiple suspendări şi prelungiri ale suspenărilor din partea Romgaz.

Totuşi, părţile au ajuns la o înţelegere privind continuarea proiectului.

“Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a Contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată ca urmare a încheierii unui memorandum prin care părţile au stabilit condiţiile în care lucrările ce fac obiectul contractului de lucrări potfi continuate şi finalizate şi prin care şi-au asumat angajamentul de a depune toate diligenţele necesare pentru obtinerea aprobărilor corporative şi încheierea, până la data de 2 iunie 2021, a unui act aditional, la contractul de lucrări, pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor”, spune Aristotel Marius Jude, directorul general al Romgaz.

Centrala de la Iernut ar putea fi gata abia la jumătatea anului viitor, în contextul în care investiţia de 269 de milioane de euro trebuia finalizată în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO