ZF 24

Sacrificii pe altarul cunoaşterii şi al spectacolului. Tragedii care au avut loc de-a lungul istoriei în cursa pentru noi descoperiri sau de dragul spectacolului - VIDEO

Sacrificii pe altarul cunoaşterii şi al spectacolului....

Autor: Andrei Cîrchelan

02.03.2013, 17:42 13105

În 1912, inventatorul Franz Reichelt s-a urcat pe Turnul Eiffel pentru a demonstra modelul de paraşută pe care îl inventase. Saltul nu a fost unul reuşit, inventatorul pierzându-şi viaţa în urma căzăturii.

În 1937, dirijabilul Hindenburg, cea mai mare aeronavă din lume la vremea respectivă, a plecat din Frankfurt către Statele Unite ale Americii. În timpul aterizării în Lakehurst, dirijabilul a început să se confrunte cu vânt puternic, după care a luat foc şi s-a prăbuşit. Accidentul a revendicat vieţile a 35 de oameni, iar cauza incendiului rămâne necunoscută. 

Cel mai mare accident din istoria sporturilor motorizate a fost înregistrat la Le Mans, în 1955, un moment în care şi-au pierdut viaţa 83 de spectatori şi pilotul Pierre Levegh. pe lângă cei care şi-au pierdut viaţa, accidentul s-a soldat şi cu 120 de răniţi. 

 
În 1964, britanicul Donald Campbell fusese singurul care a reuşit să depăşească recordul mondial de viteză pe uscat şi pe apă în acelaşi an. Trei ani mai târziu, în 1967, Campbell şi-a pierdut viaţa încercând din nou să doboare recordul mondial de viteză pe apă, atunci când barca pe care o conducea s-a ridicat de pe luciul apei şi a început să se răsucească violent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO