ZF 24

S&P: Situatia din Kosovo nu va afecta ratingul Serbiei

18.02.2008, 17:47 12

Declararea independentei Kosovo nu va afecta ratingul acordat de Standard & Poor's (S&P) Serbiei, dar nivelul calificativului va depinde de atitudinea statului sarb fata de Uniunea Europeana, a declarat analistul S&P Sladana Tepic, citata de Reuters.

"S&P considera ca declaratia de independenta a Kosovo, la 17 februarie 2008, nu va afecta ratingul de tara al Serbiei, 'BB' pentru datoriile pe termen lung si 'B' pentru cele pe termen scurt, cu perspectiva stabila", a spus Tepic.

Kosovo nu a fost un factor care sa influenteze calificativul si regiunea nu era inclusa in bugetul sarb. Serbia plateste inca o parte din datoriile provinciei care erau, la sfarsitul anului trecut, in valoare de 1,27 miliarde de dolari.

Etnicii albanezi, majoritari in Kosovo, si-au declarat duminica independenta, in pofida obiectiilor oficialilor de la Belgrad, care nu recunosc separarea provinciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO