ZF 24

S&P: criza a lovit si in bancile franceze in 2007

21.03.2008, 11:48 14

Bancile franceze au avut de suferit de pe urma crizei financiare, rezultatele din 2008 continuand sa fie afectate de deteriorarea de pe pietele de credit, a declarat agentia de rating Standard & Poor's, citata de BBJ.

"Marimea diviziilor de investitii si corporate ale bancilor franceze le lasa expuse pietei financiare in continua depreciere, pe segmente care depasesc ariile afectate de criza din 2007", a declarat analistul de credit din cadrul Standard & Poor's, Elisabeth Grandin.

Efectul pietei financiare asupra celor mai mari sase banci franceze - Credit Agricole, Societe Generale, Groupe Banque Populaire si Groupe Caisse d'Epargne - a atins s-a reflectat prin pierderi de 11 miliarde de euro, producand un declin al profiturilor operationale de 20%.

Desi S&P nu se asteapta ca bancile franceze sa continue pierderile inregistrate in 2007, observa faptul ca acestea inca vor mai fi expuse la criza de lichiditati cu care se confrunta si institutiile financiare americane.

Pentru 2008, agentia de rating previzioneaza o recesiune a economiei americane, care va fi de scurta durata, si o incetinire a economiei in Europa, fara pericolul unei recesiuni globale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO