ZF 24

Rusia vs Turcia. Galerie FOTO cu cele mai impunătoare maşinării de război ale celor două puteri

Sistemul de rachete anti-aeriene ale Turciei se numesc MGM – 140 şi sunt capabile să lovească ţinte de la 160 km distanţă.
Rusia a amplasat astfel sisteme de rachete anti-aeriene în Siria, susţinând că acestea sunt pentru cazul în care ISIS ar deturna avioane de lupta.

Galerie Foto

27.11.2015, 12:21 8530

Armata Rusiei este a doua cea mai puternică armată din lume după SUA, conform  clasamentului făcute de Global Firepower, pe când Turcia ocupa locul 10. Deşi amebele ţari  au armament de ultima generaţie, cand vine vorba de cantitate, personal militar sau buget alocat, armata Rusiei este net  superioară :

Comparaţie între forţele militare ale Rusiei şi Turciei

Rusia are 766.000 cadre active pe când Turcia are doar 410.500. În plus,  Rusia deţine mult mai mult armament decât Turcia: 3.429 avioane militare, faţă de 1.020 lei, 1.600 elicoptere faţă de 500 câte deţine Turcia. Tot net superioară este Rusia faţa de Turcia şi când vine vorba de tancuri, blindate, artliere, submarine, frigate, distrugătoare sau corvete.

Evident, şi bugetul investit este direct proporţional cu armamentului deţinut. Bugetul armatei ruse este de 60,4 miliarde de dolari, faţă de 18,2 miliarde cât este bugetul Turciei

Iată cum arată în imagini diferenţele dintre cele două armate: 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO