ZF 24

Romgaz cauta parteneriate cu EnCana si Gazprom

21.08.2007, 19:39 15

Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias analizeaza posibilitatile de cooperare cu firma candiana EnCana pentru explorari In regiunea Transilvaniei si va relua in luna septembrie discutiile cu compania rusa de stat Gazprom pentru participarea la unele proiecte comune.

Prin colaborarea cu EnCana, Romgaz doreste efectuarea unor lucrari de exploatare a unor zacaminte de gaze cu permeabilitati mici, pentru care sunt necesare tehnologii de care firma din Medias nu dispune. Reprezentantii Romgaz, au declarat, In luna iulie, ca EnCana se afla In stadiul finalizarii studiului privind potentialul zacamintelor din centrul si nordul Transilvaniei.

Discutiile dintre Romgaz si Gazprom pentru constructia depozitului de gaze de la Margineni-Roman, precum si pentru extinderea retelei de tranzit a gazelor rusesti prin Romania si participarea firmei din Rusia la privatizarea unor companii romanesti din domeniul gazelor naturale, au inceput inca din 2003. Reprezentantii celor doua firme au continuat negocierile si in cadrul mai multor intalniri din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO