ZF 24

Romgaz are o scrisoare de garanţie de 82 milioane de lei de la Banca Românească

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Anelis Baciu

16.10.2013, 21:10 983

Banca Românească, deţinută de grupul financiar elen National Bank of Greece, a emis o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 82 milioane de lei (19 mil. euro) în favoarea companiei de stat Romgaz, document prin care se garantează rambursarea avansului încasat de asocierea Condmag – Inspet pentru realizarea unei instalaţii de comprimare şi uscare a gazelor naturale la Sărmăşel, în judeţul Mureş.

„Prin această tranzacţie susţinem parteneriatul tradiţional cu Inspet SA, în realizarea acestui proiect complex privind modernizarea unuia din obiectivele de interes naţional - depozitul de gaze de la Sărmăşel - unul dintre cele mai mari din ţară“, a declarat Cosmin Călin, director executiv la unitatea Corporaţii a Băncii Româneşti.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

WikiZF: Profilul companiei Banca Românească

Asocierea Condmag (Braşov) – Inspet (Ploieşti) a câştigat anul acesta licitaţia pentru realizarea unei instalaţii de comprimare şi uscare a gazelor naturale aferente în oraşul Sărmaşu din judeţul Mureş. Investiţia este de aproape 240 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO