ZF 24

Romanii se bat pe fonduri europene

20.04.2008, 20:11 11

Accesarea fondurilor europene se dovedeste a fi de mare interes pentru romanii care au depus cereri de finantare cu o valoare mult mai mare decat fondurile nerambursabile disponibile de la UE.
Atat pentru primul apel din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), cat si pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, valoarea cererilor a depasit bugetul alocat.
Astfel, agricultorii s-au inghesuit in ultimele zile inainte de finalizarea primei sesiuni alocate depunerii de proiecte in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), iar valoarea acestora a fost de patru ori mai mare decat suma alocata, adica de 728 mil. euro.
Programul, care s-a desfasurat in perioada 3 martie- 28 martie, are alocate 194 de milioane de euro, iar cu doar doua zile inainte de finalizarea primei sesiuni, romanii nu depusesera decat 149 de proiecte, in valoare de 41 de milioane de euro, la Agentia Nationala de Plati pentru dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO