ZF 24

Românii preferă Paştele alături de familie, zborurile pe rute interne fiind la mare căutare în minivacanţa de sărbători

Românii preferă Paştele alături de familie, zborurile...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2017, 16:16 68

Românii preferă să petrească Paştele alături de familie, căutările de zboruri pe rutele interne înregistrând o creştere substanţială în această perioadă, în timp ce în topul destinaţiilor externe se află Italia şi Spania, potrivit motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro.

„Faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul în interiorul ţării este demonstrat şi în apropierea sărbătorile de Paşte, când am observat o creştere de 673% în căutări, cea mai mare în comparaţie cu destinaţiile internaţionale. Credem că interesul crescut al românilor de a rămâne în ţară de Paşte a fost încurajat şi de lansarea unor noi oferte de zbor în această primăvară către marile aeroporturi, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost şi nu numai”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În acest an, catolicii şi ortodocşii sărbătoresc Paştele în aceeaşi zi, pe 16 aprilie. Potrivit momondo, zborurile către rutele interne au avut cea mai mare creştere în căutările efectuate de români pentru minivacanţa de Paşte.

Pe plan extern, Italia şi Spania sunt destinaţiile europene către care momondo.ro a înregistrat cele mai multe căutări pentru minivacanţa de Paşte de anul acesta. Interesul românilor de a călători în această perioadă a crescut cu 240% în căutările de zbor pentru Italia şi cu 221% pentru Spania.

Atracţia continuă a călătorilor români pentru familiaritatea pe care ţările latine o oferă este dovedită, totodată, de căutările de zbor către Franţa, care au o creştere de 184% anul acesta, comparativ cu anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO