Cryptobusiness

Românii de la Digitap dezvoltă o reţea socială de tip „play to earn”, unde utilizatorii pot câştiga monede digitale în timp ce se joacă. Fondatorii spun că au atras deja atenţia fondurilor de investiţii

Românii de la Digitap dezvoltă o reţea socială de tip...

Autor: Alex Ciutacu

15.11.2021, 11:32 2586

Compania românească Digitap, fondată la Cluj, a anunţat că a reuşit deja să atragă atenţia unor investitori din universul crypto, în contextul în care platforma de tip „play to earn” pe care o dezvoltă a ajuns la peste 2,5 milioane de utilizatori, potrivit informaţiilor oferite de companie.

„România începe să fie din ce în ce mai prezentă în comunităţile internaţionale de crypto, nu doar prin early adopters, ci şi prin startup-uri de succes care reuşesc să atragă zeci, sute de mii sau chiar milioane de utilizatori. (...) După primele două luni de la lansare, Wam.app a reuşit să strângă peste 2,5 milioane de utilizatori, performanţă care a atras interesul celor mai mari fonduri de investiţii din lumea crypto”, au transmis reprezentanţii companiei.

Digitap este o companie românească fondată la Cluj de antreprenorii Daniel Tamaş şi Alex Rus, care l-au cooptat pentru poziţia de chief technology officer pe Vlad Mustiaţă. Acesta din urmă a fost implicat în lansarea unor proiecte precum ChatX.ai, Stylish Themes, deqod sau B.Man.

„Wam Coin, tokenul de tip ERC-20 care va guverna universul Wam.app va fi lansat în luna decembrie a acestui an”.

Platforma Wam.app cuprinde mai multe jocuri din categoria casual şi hypercasual, iar utilizatorii se vor putea înscrie în diferite turnee. Pentru fiecare turneu există un buget de premiere, în care organizatorii vor adăuga o sumă fixă de monede Wam pe care o poate câştiga oricine se înscrie şi plăteşte taxa de participare.

Premiile vor fi distribuite la final către cei mai bine clasaţi jucători în funcţie de scorul pe care îl au şi poziţia pe care se află.

Odată câştigate monedele Wam pot fi utilizate pentru diferite funcţionalităţi în platformă cum ar fi provocarea unui prieten pentru un joc, crearea unui turneu privat sau participarea în turnee publice. Totodată, monedele ar putea fi utilizate în viitor pentru a cumpăra active digitale şi NFT-uri de pe un marketplace, însă compania nu oferă mai multe detalii la acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO