ZF 24

Românii au cumpărat astăzi acţiuni Apple de peste un milion de lei la “discount”

Românii au cumpărat astăzi acţiuni Apple de peste un...

Autor: Adrian Cojocar

11.09.2013, 18:54 1727

Investitorii români au realizat astăzi tranzacţii cu acţiuni ale companiei Apple pe bursa de la Bucureşti în valoare de peste un milion de lei după ce preţul acţiunilor Apple a înregistrat un declin consistent, de 7,8%, până la un preţ de 1.551 de lei/unitate.

În total s-au transferat pe piaţă 691 de acţiuni Apple prin intermediul a 34 de tranzacţii.

Acestea sunt printre cele mai mari tranzacţii realizate într-o singură zi cu acţiunile unei companii străine tranzacţionate pe ATS-ul bursei de la Bucureşti.

Astăzi acţiunile Apple au coborât pe bursa americană cu 5,7%, la un preţ de 466 de dolari/titlu după ce preţul noului iPhone low-cost, prezentat de companie marţi, a fost considerat de analişti prea ridicat pentru a permite companiei să se impună pe pieţele emergente.

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5, potrivit Wall Street Journal.

Apple a prezentat marţi şi sistemul de operare iOS 7, noua versiune a sistemului de operare instalat pe iPhone-uri, iPad-uri şi alte produse.

Presa străină a relatat că principalul concurent, Google, nu a fost deloc impresionat de noile scoase pe piaţă de Apple.

În prezent Apple este una dintre cele mai valoroase companii din lume, cu o capitalizare de piaţă de 423 mld. dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO