ZF 24

Romanii au baut cu 37% mai multa bere in sezonul rece

16.04.2007, 11:54 14

Vanzarie de bere au crescut in Romania cu 37% in primul trimestru al anului, la 2,54 milioane de hectolitri, a anuntat astazi Asociatia Berarii Romaniei (ABR).

"Avand in vedere cresterea constanta, an de an, a vanzarilor in timpul sezonului rece, putem spune ca berea incepe sa fie considerata din ce in ce mai putin un produs sezonier", a declarat Constantin Bratu, director general al ABR.
Piata berii a crescut cu 16% anul trecut, si s-a dublat in ultimii zece ani, potrivit datelor ABR. Consumul mediu de bere pe cap de locuitor este de 81 de litri in prezent, cu 16% mai mult fata de 2005, potrivit acelorasi date.
Situatia la finele lui 2006 in privinta preferintelor romanilor pentru tipurile de ambalaje arata cresterea continua a PET-ului, care atinge un nivel de 40,4%.
"In pofida ascensiunii indiscutabile a PET-ului, ambalajul de sticla ramane preferatul romanilor", a adaugat Constantin Bratu. Acest tip de ambalaj reprezinta 46,2% din totalul vanzarilor. Berea la doza a crescut si ea (8,7%), in tip ce berea la draft isi mentine cota (4,7%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO