ZF 24

Romania voteaza pentru introducerea in UE a patru noi tipuri de plante modificate genetic

18.02.2008, 16:53 10

Romania va vota, luni, la Consiliul de ministri de la Bruxelles, pentru introducerea pe piata a produselor realizate din patru varietati de porumb modificat genetic, dar va respinge propunerea care vizeaza produsele obtinute dintr-un sortiment de cartof modificat genetic, informeaza Mediafax.

Consiliul ministrilor Agriculturii din Uniunea Europeana are printre teme adoptarea unor propuneri legislative care privesc autorizarea punerii pe piata europeana a produselor realizate din patru varietati de porumb modificat genetic si un sortiment de cartof.

Daca se ajunge la un acord favorabil, produsele constand din cele cinci varietati de plante modificate genetic, sau realizate din acestea, vor putea fi puse pe piata UE, dar nu si cultivate in statele membre. Astfel, firmele vor putea sa importe sortimentele in vederea procesarii, dar nu si sa cultive varietatile respective.

Romania va exprima un vot favorabil pentru punerea pe piata a produselor din cele patru tipuri de porumb, dar nu si a celor din cartof.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO