ZF 24

România scoate de la naftalină proiectul AGRI după eşecul Nabucco

România scoate de la naftalină proiectul AGRI după...

Autor: Roxana Petrescu

26.06.2013, 18:06 611

România se orientează spre gazele din Marea Neagră, gazele de şist şi aduce din nou în prim plan proiectul AGRI, după ce azi OMV a anunţat oficial că proiectul Nabucco Vest nu a fost selectat de consorţiul azer Shah Deniz II, pierzând astfel principala sursă de alimentare cu gaze naturale.

"Opţiunile vizate de România, exploatarea rezervelor de hidrocarburi din platoul continental maritim, gazele naturale din şisturi, au potenţialul de a creşte şi mai mult independenţa energetică a ţării noastre. De asemenea, la nivel regional vom continua eforturile pentru realizarea proiectelor demarate, între care rămâne o prioritate proiectul AGRI", spun reprezentanţii Departamentului pentru Energie, condus de Constantin Niţă.

În luna aprilie erau aşteptate concluziile studiului de fezabilitate pentru Azerbaidjan-Georgia-România Inter­connector (AGRI), pro­iec­tul prin care gazele naturale azere ar urma să fie aduse la poarta Europei. Acestea încă nu au fost publicate. Proiectul a început în 2010 în mandatul lui Adriean Videanu în funcţia de ministru al economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO