ZF 24

România s-a înscris oficial pentru a găzdui meciuri de fotbal de la Campionatul European din 2020

România s-a înscris oficial pentru a găzdui meciuri de...

Autor: Andrei Mazurchievici

20.05.2013, 16:38 476

"Formularul de candidatură, semnat de preşedintele FRF, domnul Mircea Sandu, şi de secretarul general al FRF, domnul Adalbert Kassai, a fost trimis astăzi (n.r. - luni) la UEFA, vizând pachetul de bază, adică jocuri din faza grupelor şi din optimile de finală, toate la Bucureşti, pe Arena Naţională", se arată în comunicatul FRF.

Potrivit formularului oficial de candidatură, capacitatea Arenei Naţionale pentru meciurile din cadrul Euro-2020 va fi de 54.642 de locuri, deşi aceasta dispune de 55.634 de locuri.

Federaţiile au termen până în 12 septembrie, la miezul nopţii, pentru a-şi anunţa oficial interesul de a găzdui partide de la Euro-2020, candidând cu unul sau două oraşe.

UEFA va face apoi o selecţie şi va anunţa la 20 septembrie care dintre variante sunt autorizate pentru a candida.

Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzând trei meciuri din primul tur şi unul din optimi sau din sferturi, în timp ce un pachet include semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federaţiile interesate pot prezenta cel mult două candidaturi, una pentru pachetul special şi una pentru pachetul obişnuit, şi pot prezenta acelaşi oraş pentru cele două pachete sau două oraşe diferite. Vor fi acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO