ZF 24

Romania, noul Eden al studentilor la medicina

Romania, noul Eden al studentilor la medicina
31.01.2010, 16:35 23

De acum inainte, un plan B exista pentru toti cei picati laexamenele de la Medicina, scrie publicatia franceza Le Figaro,indicand drept solutie salvatoare o universitate din Romania, ceade la Cluj, unde sute de studenti francezi sosesc anual pentru aobtine cheia magica cu care pot deschide portile faculatilor deMedicina, Stomatologie sau Farmacie, informeaza Gandul.

Daca in urma cu cativa ani erau doar doi - trei francezi printrestudentii romani, acum sunt 262 care s-au apucat de scoala la Cluj.Exodul a inceput in anii 2000 odata cu crearea unei sectii in limbafranceza.

"La acel moment, mai multe tari francofone ne-au cerut sa formamstudenti in franceza, explica pentru Le Fiagro rectorulUniversitatii de la Cluj, doctorul Constantin Ciuce. Formareastudentilor straini pentru noi reprezenta o traditie veche de 35 deani. Si cum noi dispuneam de infrastructura necesara si cumnumerosi profesori de la noi erau vorbitori de franceza, a fost osansa pe care nu am vrut sa o ratam". Si, odata cu intrareaRomaniei in Uniunea Europeana, in 2007, s-a finalizat procedura derecunoastere a diplomelor romanesti in toate tarile Uniunii. Desprecum are loc selectia studentilor straini lafacultatile din Cluj cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO