ZF 24

Romania, locul al doilea in UE dupa cresterea costurilor cu forta de munca

13.12.2007, 16:14 18

Ritmul de crestere a costurilor cu forta de munca in Romania s-a redus usor in trimestrul al treilea, la 23,2%, dar continua sa ocupe locul doi in clasamentul statelor UE, dupa Letonia, unde avansul a fost de 30%, si depasind de peste sase ori media celor 27 de state membre, potrivit Eurostat, citat de Mediafax.

In intervalul iulie-septembrie, costurile suportate de angajatori pentru forta de munca au crescut cu 23,2% comparativ cu perioada similara din 2006, ritm usor mai lent decat cel de 24,3% inregistrat in trimestrul al doilea al acestui an.

In Romania, costurile cu forta de munca din sectorul serviciilor au avansat cel mai rapid comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 26,1%. Ritmul de crestere al costurilor cu forta de munca din constructii si din industrie a fost de 25,2%, respectiv de 20,5%.

La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii, avansul mediu al costurilor cu forta de munca a fost de 3,7%, comparativ cu cresterea de 3,2% inregistrata in trimestrul al treilea al anului trecut

Cele mai mici avansuri ale costurilor suportate de angajatori cu forta de munca in trimestrul al treilea au fost raportate in Germania (0,9%) si Finlanda (1,9%).

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO