ZF 24

România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru

România a avut cea mai mare creştere economică din...

Autor: Ştefan Stan

15.05.2014, 13:39 2904

România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru, de 3,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar pe locul doi s-a clasat Polonia, cea mai mare economie din estul Europei, cu un avans de 3,5%.

Germania, principala piaţă de comerţ exterior a României, atât pe partea de exporturi, cât şi pe importuri, şi totodată cea mai mare economie din Europa, a avut un plus de 2,3% în T1 versus T1 2013, important având în vedere dimensiunea PIB-ului.

Austria, ţara cu cele mai mari investiţii în România, a raportat un plus de 1% în T1. Franţa, a doua economie ca mărime din zona euro, dar confruntată cu probleme mari de competitivitate în comparaţie cu Germania, a stagnat la 0,8%. Italia şi Spania, unde muncesc peste 2 mililoane de români, au avut evoluţii diametral opuse.

Dacă italienii au marcat un minus de 0,5%, Spania a accelerat la 0,6%, de la -0,2% în ultimele trei luni ale anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO