ZF 24

Românca Iulia Scavo, locul al treilea la concursul Cel Mai Bun Somelier al Europei

Românca Iulia Scavo, locul al treilea la concursul Cel...

Autor: Ioana David

30.09.2013, 11:57 4080

Românca Iulia Scavo (Goşea), membră a Asociaţiei Somelierilor din România, s-a clasat pe locul trei în finala competiţiei pentru titlul de Cel mai Bun Somelier din Europa. Primul loc a fost ocupat de reprezentantul Suediei, urmat de cel al Franţei, pe locul doi.

Concursul Cel Mai Bun Somelier al Europei a ajuns la ediţia cu numărul 14 şi a avut loc în perioada 26-29 septembrie la San Remo şi Monte Carlo. În cadrul competiţiei au participat concurenţi din 38 de ţări.

Competiţia pentru desemnarea celui mai bun somelier european a fost creată în 1988 cu sprijinul Ruinart (cea mai veche casă de şampanie) şi are loc o dată la 3 ani.

România a fost reprezentată de Iulia Scavo (Goşea), care este somelierul român cu cele mai bune performanţe competiţionale: locul 5 în lume (Tokyo, 2012), titlul de cel mai bun somelier din Europa Centrală (Ungaria, 2012) şi cel mai bun somelier din lume în ape minerale (Santiago de Chile, 2010).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO