ZF 24

Roman Brasov si-ar putea majora capitalul cu 2,7 milioane lei

22.01.2008, 10:25 12

Producatorul de autocamioane Roman Brasov, controlat de omul de afaceri Ioan Neculaie, vrea sa-si majoreze capitalul social cu 2,7 milioane lei (circa 841.000 euro), prin aport in numerar al actionarului majoritar, Asociatia Pro Roman, conform angajamentelor asumate prin contractul de privatizare, informeaza Mediafax.

Actionarii firmei vor discuta propunerea la 23 februarie.

Majorarea capitalului se va face prin emiterea a 1,09 milioane de actiuni, la o valoare nominala de 2,5 lei, in favoarea Asociatiei Pro Roman, corespunzator nivelului aportului in numerar asumat de asociatie pentru investitii de dezvoltare si de mediu, in baza contractului de vanzare -cumparare de actiuni incheiat in 2003, prin care a preluat participatia majoritara a titlurilor Roman Brasov.

Actionarii minoritari vor putea subscrie in cadrul operatiunii pentru a-si mentine participatiile.

Cifra de afaceri a producatorului de autocamioane s-a diminuat, in primul semestru al anului trecut, de peste trei ori, la 41,51 milioane de lei, firma trecand pe pierderi, cu un rezultat negativ de 14,14 milioane de lei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO