ZF 24

Roland Berger: restructurarea nu trebuie perceputa ca un dezastru

04.12.2008, 11:07 19

"Restructurarea nu trebuie perceputa ca un dezastru, nu este intotdeauna pasul dinaintea falimentului sau a unei situatii de criza profunda. Cred ca restructurarea trebuie privita si ca o etapa premergatoare in criza a pietei", a spus Mihnea Radulescu, project manager la compania de consultanta Roland Berger, la seminarul de business "Restructurarea si Cresterea eficientei -cea mai sigura investitie a unei companii", care se desfasoara astazi in Bucuresti, organizat de Ziarul Financiar si Romtelecom.

Radulescu a mai spus ca managerii romani tind sa se gandeasca la un plan de restructurare doar atunci cand situatia devine foarte grava, adica atunci cand compania intra in criza de lichiditate. Spre comparatie, la nivel european, 35-39% dintre companii incep un plan de restructurare inca din faza crizei strategice, premergatoare fazelor de criza de profit si criza de lichiditate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO